Raznovrstna ponudba aktivnosti in doživetij v deželi Pivških presihajočih jezer

LOV NA JEZERO

Pustolovščina je namenjena vsem raziskovalkam in raziskovalcem, ki si želijo pobližje spoznati Petelinjsko jezero in se podati na pot, ki se razkriva skozi pesniške rime.

Zemljevid z namigi v rimah lahko dobiš v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer oziroma v TIC Pivka, Prečna 1, Pivka in TIC PVZ, Kolodvorska 51, Pivka.

ČISTILNA NAPRAVA ŽIVA

Na območju Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera deluje čistilna naprava Živa, nepogrešljiva infrastruktura za potrebe ohranjanja čiste vode, še posebej na občutljivem kraškem terenu, ki ima zelo slabe samočistilne sposobnosti.

Učna čistilna naprava Živa je namenjena organiziranim in vnaprej napovedanim skupinam, v prvi vrsti šolajočim se otrokom in mladini, zagotovo pa je zanimiva tudi za druge skupine obiskovalcev. V okviru vodenega ogleda se obiskovalci seznanijo s postopki biološkega čiščenja odpadnih voda, ogledajo interpretacijsko sobo, ki je namenjena ozaveščanju o pomembnosti varstva vodnih virov, ter krajši film o čistilni napravi.

CENTER O VELIKIH ZVEREH – DINA PIVKA

V Dini doživite zanimiv svet volka, risa in medveda v ambientu čarobnega gozda, s pomočjo najsodobnejše tehnologije virtualne in obogatene resničnosti. Skozi 10 postaj, prepletenih z najsodobnejšo tehnologijo in zanimivimi zgodbami, boste doživeli in spoznali 3 velike zveri, ki živijo v Sloveniji.

Medvedi, volkovi in risi.
Kaj jedo, kaj jih zanima in kje se potikajo?
S kom imajo težave in kdo ima težave z njimi?
Zakaj se ris polula ob drevo in kaj na deblu počne medvedja dlaka?
Zakaj je medvedov iztrebek enkrat zelen in drugič vijoličen?

S pomočjo številnih filmčkov, ki so jih posneli slovenski raziskovalci, s pomočjo obogatene in virtualne resničnosti se boste podali na lov za sledmi risa, volka in medveda ter spoznali osnove njihove medsebojne komunikacije.

OBISKI SKUPIN

Zelo pogosto našo deželo in zanimivosti obiščejo večje ali manjše skupine, za katere pripravimo individualno vodenje po krajinskem parku, Ekomuzeju ali drugih zanimivosti ter aktivnosti prilagodimo željam vsake skupine. Posebne ugodnosti imamo za: upokojence, šole, turistična društva in ostale organizirane skupine. Bi želeli rezervirati obisk dežele Pivških presihajočih jezer in si želite individualnega vodenja glede na vaše želje in potrebe?

Nekaj utrinkov iz obiskov organiziranih skupin.

Ne želite zamuditi zanimivih dogodkov in novosti iz dežele Pivških
presihajočih jezer? EN

Prijavite se na e-novice.