DELAVNICE ZA OTROKE TUDI V AVGUSTU

Po odličnem odzivu in veliki obiskanosti otroških delavnic v juliju pred Ekomuzejem Pivških presihajočih jezer, pripravljamo delavnice za osnovnošolce tudi v avgustu. Ker je delavnica ‘Sirarstvo in izdelava masla’ v julijskem datumu že zasedena, organiziramo ponovitev prvi petek v avgustu.

Petek, 25. julij od 9.00 do 13.00: Volna in volneni izdelki

Spoznavanje postopka pridobivanja volne ter predelave, vsak otrok se preizkusi v predenju  na kolovrat, ter izdela polsteno ogrlico za mamo.  Mentor: Tamara Urbančič, cena: 7 € / otroka.

Petek, 1.8., od 9.00 do 12.30 – Sirarstvo in izdelava masla (ponovitev delavnice zaradi velikega števila prijav)

Otroci spoznajo del predelave mlečnih izdelkov in sodelujejo pri postopku izdelave sira. Vsak otrok tudi napravi svoje maslo, ki ga poje za malico skupaj s svežim sirom ali pa ga odnese domov. Mentor: Tamara Urbančič, cena: 7€/otroka.

Petek, 8.8., od 9.00 do 12.00 – Dan s plazilci

Delavnica o plazilcih, kjer boste na račun prišli vsi, ki vas te živali zanimajo, prav tako pa bo odlična priložnost za tiste, ki se jih bojijo, saj bo mogoče živali pobližje spoznati in skušali premagati strah pred kačami. Na obisk pridejo žive živali. Mentorja: Erika Ostanek in Tomaž Jagar, cena: 5€/otroka.

 

Petek, 22.8., od 9.00 do 12.30 – Ledena doba

Ali veste, kako so živeli ljudje v kameni dobi? Kakšne živali so se takrat sprehajale po krasu? Kako je izgledal današnji kras? Pridite in ne zamudite zgodbe o življenju v času ledenih dob. Mentor: Tina Poljšak, Notranjski muzej Postojna; cena: 5€/otroka.

Obvezne so prijave otroka vsaj 3 dni pred delavnico na telefonsko število 031 775 002 ali na e-mail naslov pivskajezera@pivka.si. Število mest je omejeno. Plačilo ob prihodu otroka. V ceni posamične delavnice je vključen material, izvedba ter vstopnica za ekomuzej.

Vabljeni!!