Poletni dan se je začel s kolesarjenjem po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, ki ga je v okviru svojega projekta “Spoznavanje Pivških presihajočih jezer s kolesi”  izpeljalo društvo Drobnovratnik. Kolesarjenje je bilo prijetno, skozi interpretacijo narave ter okušanjem domačih dobrot, so kolesarji suhi prispeli na cilj.

Popoldanska ploha nam ni vzela poguma in smo kar v dežju odigrali polo na kolesih – piči biči, otrokom je bilo čofotanje po lužah izjemno zabavno.

Po dežju se je prikazalo sonce in sveže oprano nebo je privabilo obiskovalce. Speljali smo vse planirane aktivnosti, vključno s podelitvijo priznanj najboljšim izdelovalcem lesenih izdelkov, izdelali smo kar nekaj petzvezdičnih hotelov za žuželke, se udeležili vodenega ogleda ekomuzeja ter šli na sprehod z biologinjo na Petelinjsko jezero ter spoznali zelo redke rastline, ki rastejo pri nas.

Zaključili smo s pripovedovanjem zgodb ob tabornem ognju, kjer smo si na leskovih šibah spekli okusne prigrizke.

Bilo je lepo in velika hvala vsem, ki ste pri tem lepem dogodku sodelovali in vsem, ki se niste ustrašili popoldanskega dežja in nas obiskali.
Drugo leto pa spet! :)

Fotografije: Peter Truskinger

Predstavitev lesenega kolesa   Otroški polo turnir   Polo turnir na kolesih
         
Podeljevanje nagrad sodelujočim v natečaju - predsednica komisije, oblikovalka Barbara Kogoj   Zmagovalni izdelek v kategoriji   Zmagovalni izdelek v kategoriji
         
Usmerjanje obiskovalcev   Usmerjanje obiskovalcev   Vsi sodelujoči na natečaju so pokazali veliko kreativnosti in občutka pri oblikovanju lesa
         
Izdelovali smo hotele za žuželke   Izdelovali smo hotele za žuželke   Izdelali smo kar neka hotelov za žuželke s petimi zvezdicami :)
         
Pohod na Petelinjsko jezero z biologinjo je bil čudovit po oprani naravi   Prijeten poletni dan smo zaključili z zgodbarjenjem ob tabornem ognju