Europ ‘Raid je evropska avtomobilska turneja, ki jo že drugič organizira francoska neprofitna organizacija. Študentje z zahoda Francije želijo vzpostaviti edinstven dogodek, ki bi v prihodnosti vključeval in združeval vse evropske države. Europ’ Raid povezuje države, ljudi, potovanje, šport, vključuje pa tudi dobrodelno noto.  Popotniki bodo namreč s seboj peljali kar dve toni šolskih potrebščin za šole v Bosni, Srbiji, Bolgariji in Romuniji.

42 mladih Francozov se bo na krožno pot podalo 1. avgusta iz Normandije, v 23 dneh bodo prevozili več kot 10.000 kilometrov, obiskali 19 držav (Francija, Švica, Italija, Slovenija, Hrvaška, Bosna in Hercegovina, Srbija, Bolgarija, Grčija, Turčija, Romunija, Madžarska, Slovaška, Avstrija, Češka, Poljska, Nemčija, Luksemburg in Belgija), 14 glavnih mest, 30 UNESCO lokacij in 200 tako ali drugače zanimivih točk.

Mladi Francozi so nam poslali tole sporočilo:

» Pivka je letošnji partner projekta EUROP ‘Raid. Prijazno se je odzvala naši prošnji ter izrazila podporo našemu projektu in štirinajstim ekipam ter dvainštiridesetim udeležencem, kar prikazuje njeno mednarodno solidarnost in velikodušnost. To je zelo dobra priložnost za Europ ‘Raid, da s svojim postankom v tem mestu vzpostavimo stik z izvoljenimi predstavniki in mladimi. Mi vsi že komaj čakamo, da spoznamo Pivko in njene ljudi.«

Veseli nas, da so si za postanek v Sloveniji izbrali Pivko. Sprejeli jih bomo pri Športni dvorani Skala, kjer jih bomo pogostili in kjer bodo tudi prenočili. Tja bodo prispeli v torek, 4. avgusta ob 19. uri. Naprej, proti Hrvaški, se bodo odpravili v sredo zjutraj.

Vabljeni vsi, predvsem mladi, da se pridružite dogodku, navežete stike in spoznate nove prijatelje.

 

Europ’ Raid: www.europraid.frhttps://www.facebook.com/EuropRaid Facebook – https://twitter.com/EuropRaid Twitter 

 

Mladi Francozi se Pivki zahvaljujejo za gostoljubnost   Zemljevid poti Europ Raid