Slovenija je med redkimi državami Evropske unije, v kateri živijo vse tri vrste evropskih velikih zveri: medved, volk in ris. Zakaj tega ne bi obrnili v svoj prid?

Odgovore na to vprašanje bomo iskali na spletni delavnici Tudi velike zveri prispevajo k večji prepoznavnosti izdelkov in storitev v četrtek, 15. aprila, ob 18. uri. Delavnico organiziramo v sodelovanju s predstavniki Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, partnerice v projektu Carnivora Dinarica.

Velike zveri so včasih težavni sosedje. V iskanju hrane ljudem lahko povzročijo škodo.  Po drugi strani pa je prisotnost velikih zveri dokaz ohranjene narave, to pa lahko pripomore k večji prepoznavnosti krajev in ljudi, lokalnih proizvodov in storitev. V Sloveniji smo razvili oznako Medvedu prijazno, ki je namenjena promociji praks, ki prispevajo k sobivanju človeka z velikimi zvermi. Na tem in drugih dobrih praksah lahko skupaj gradimo naprej.

Z vami bomo na delavnici:

  • Irena Kavčič z Biotehniške fakultete Univerze v Ljubljani, ki bo predstavila velikim zverem prijazne prakse in kako lahko pridobite oznako Medvedu prijazno
  • Andrej Bergoč in Petra Draškovič Pelc, ambasadorja oznake Medvedu prijazno, ki bosta z nami delila svoje izkušnje
  • Marko Slapnik, iz podjetja Natur-Etno Alp, trajnostni razvoj, svetovanje in raziskovanje, ki bo predstavil izkušnje povezovanja in spodbujanja prodaje lokalnih izdelkov na Solčavskem.
  • Dragica Jaksetič z Občine Pivka, ki bo predstavila bodoči Center zveri DINA.

Delavnica bo potekala interaktivno in je namenjena izmenjavi izkušenj, povezovanju ponudnikov in iskanju novih priložnosti za promocijo oznake Medvedu prijazno in sobivanja z velikimi zvermi.

Potekala bo prek spletne platforme ZOOM. Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se na predavanje prijavite na povezavihttps://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKd7AHWWPeP6101fqjKjA2huQrkd5U7iSJCYC9a3Q_fA-CaQ/viewform?usp=sf_link

Na dan delavnice vam bomo poslali e-mail s povezavo do delavnice. Ta bo aktivna že pol ure pred pričetkom (ob 17:30), tako da boste lahko pravočasno preverili ali vse dobro vidite in slišite. Sistem je enostaven za uporabo in ga verjetno že marsikdo pozna.

Vljudno vabljeni!