Danes obeležujemo 💧𝗦𝘃𝗲𝘁𝗼𝘃𝗻𝗶 𝗱𝗮𝗻 𝘃𝗼𝗱𝗮💧, ki nam vsako leto prinese priložnost, da se osredotočimo na pomen vode iz različnih vidikov.
Letošnja osrednja tema se glasi: »𝗣𝗼𝘀𝗽𝗲𝘀̌𝗶 𝘀𝗽𝗿𝗲𝗺𝗲𝗺𝗯𝗼.«
Bodi sprememba, ki jo želiš videti v svetu – za dostop do pitne vode in sanitarno ureditev za vse. Naredi, kar lahko.💙
Svetovni dan voda 2023 se osredotoča na pospeševanje sprememb za zagotavljanje dostopa do pitne vode in sanitarnih ureditev za vse prebivalce našega planeta. Škodljive spremembe v vodnem krogu ovirajo napredek pri reševanju glavnih globalnih problemov, kot so zdravje, lakota, enakost spolov, zaposlovanje, izobraževanje, industrija, naravne nesreče in mir.
Slovenija je vodnata dežela, pa vendar se tudi pri nas soočamo s problematiko zagotavljanja čiste pitne vode. Zato je zelo pomembno, da se zavedamo pomena varovanja naših vodnih virov ter sprejemamo ukrepe za njihovo ohranitev.
Prav zato vas želimo opozoriti na Predavanje KAKO SE PRETAKAJO VODE V PIVŠKEM PODZEMLJU?, ki bo jutri, in bo obravnavalo zelo pomembno tematiko.
Predavatelj 𝗱𝗿. 𝗖𝘆𝗿𝗶𝗹 𝗠𝗮𝘆𝗮𝘂𝗱 𝘇 𝗜𝗻𝘀̌𝘁𝗶𝘁𝘂𝘁𝗮 𝘇𝗮 𝗿𝗮𝘇𝗶𝘀𝗸𝗼𝘃𝗮𝗻𝗷𝗲 𝗸𝗿𝗮𝘀𝗮 nam bo predstavil projekt iskanja novega vodnega vira na Pivškem ter nam pomagal razumeti, kako se pretakajo vode v našem podzemlju.
Če želite izvedeti več o tem, kako lahko prispevamo k ohranjanju naših vodnih virov in zagotavljanju čiste pitne vode, vabljeni na to zanimivo predavanje.