Vabilo

TURISTIČNO DRUŠTVO PIVKA Vas vabi na aktivno preživljanje dneva upora proti okupatorju. Podali se bomo S KOLESOM PO KRPANOVIH POTEH

Kolesarili bomo v nedeljo, 27. aprila 2014, 
start ob 9.00 izpred Gostilne Sušelj v Pivki.

Trasa je zelo slikovita in ne preveč naporna, izogibali se bomo glavnim cestam, obkrožili pa bomo večji del občine Pivka. 

Najprej se bomo zapeljali mimo dveh največjih izmed sedemnajstih Pivških presihajočih jezer – mimo Petelinjskega in mimo Palškega jezera. Potem se bo pot dvignila proti Jurščam, kjer si bomo v prijetnem ambientu lovske koče malo odpočili, potem pa se spustili proti Zagorju in zavili še do gradu Kalc. Sledil bo vzpon na Šilentabor, od tam pa spet čez drn in strn spust v Narin. Od tam bomo krenili naprej v Košansko dolino, mimo posestva Ravne, kjer nas bodo pospremili mladi Lipicanci. 

V Dolnji Košani se bomo okrepčali v pizzeriji »pri Mileni«. Nato pa krenili skozi Gornjo Košano, mimo železniške postaje, ob Osojnici, mimo Kala, nazaj v Pivko. 
Na cilju, pri gostilni Sušelj, bomo predvidoma okrog 15. ure, kjer nas bo čakalo kosilo.

Trasa je srednje zahtevna, meri približno 50 km in 800 metrov višinskih vzponov, zato kolesarjenje svetujemo rekreativnim kolesarjem z gorskimi kolesi (makadamske in gozdne poti). Kolesarjenje je na lastno odgovornost.

Startnina 5€.

Lepo vabljeni!