Drugega avgusta bomo odprli vrata DINE, centra velikih zveri v  Pivki. Ker je tematika velikih zveri in sobivanja zanimiva tako za šole kot za različne druge vrste javnosti, pričakujemo precejšnji obisk posameznikov in skupin.

Vse, ki vas zanima vodenje in izvedba delavnic ter podobnih dejavnosti v Centru DINA, vabimo k prijavi za izobraževanje.

V sodelovanju s partnerji v projektu Carnivora Dinarica, Biotehniško fakulteto Univerze v Ljubljani in Zavodom za gozdove Slovenije, smo pripravili tridelni izobraževalni program.

Teoretični del (biologija, ekologija, raziskovalne metode, preprečevanje škod v kmetijstvu, komuniciranje) bo potekal prek predvidoma treh predavanj, izvedenih s pomočjo spleta ali (odvisno od epidemioloških razmer) v živo. Izobraževanje o veščinah vodenja in interpretaciji narave bo potekalo predvidoma v živo v Gozdni hiši na Mašunu in tamkajšnji učni poti, nazadnje, verjetno avgusta, pa bomo nekaj ur preživeli v DINI, kjer bomo pozornost posvetili vodenju v tem centru.

Vse prijavljene bomo v drugi polovici junija povabili na skupni spletni sestanek, na katerem bomo podrobneje predstavili program in naša pričakovanja.

Zainteresirani smo za vodnike, ki bodo lahko vodili (zlasti šolske skupine) ob delavnikih, za kandidate za vodenje ob koncu tedna pa tudi za izvajalce občasnih delavnic.

K prijavi vabimo vse, ki ste pripravljeni resno pristopiti k izobraževanju in poglabljanju v tematiko ter vas veseli delo z ljudmi. Vabimo vse, ki bi bili pripravljeni skleniti pogodbeno razmerje za vodenje v večjem obsegu (zlasti za vodenje osnovnošolcev, dijakov in študentov) ali za vodenje občasno. Vabimo tudi tiste, ki aktivno govorijo katerega izmed tujih jezikov in bi bili pripravljeni po DINI občasno popeljati goste iz tujine.

Vabimo vas, da se na izobraževanje prijavite do 15. junija 2021 prek prijavnega obrazca, dosegljivega na povezavi: https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSdKlNUkviA2I_kzuXqP4Mj6kbpLJSE83KustHNAYUNJSeXjGA/viewform?vc=0&c=0&w=1&flr=0

ali na naslovu Dragica.Jaksetic@pivka.si (051 653 134).

Vljudno vabljeni!