Geografski raziskovalni tabor v Pivki in Postojni

Od 4. do 12. julija boste lahko v občinah Pivka in Postojna opazili skupino študentov, ki bodo v rokah nosili kompas, bili obuti v pohodne čevlje, na ramenih nosili nahrbtnike, hkrati pa si bodo stalno nekaj zapisovali v svoj terenski zvezek. V obeh občinah bo namreč v tem času potekal geografski tabor, ki ga organizira Društvo mladih geografov Slovenije.

Takih taborov je bilo do sedaj že 18, vsakič se odvijajo na drugem območju. Za 19. tabor pa smo si izbrali prav občini Pivka in Postojna in že komaj čakamo, da dodobra spoznamo vaše čudovite kraje. Geografi smo namreč taki, da nismo zadovoljni samo s podatki, ki jih preberemo v knjigah v času našega študija, ampak si radi različne pojave in procese ogledamo tudi v živo.   

Bolj podrobno se bomo ukvarjali s petimi tematikami. Prva so prilagoditve ljudi na življenje ob poplavnem svetu reke Pivke, druga tematika je pašništvo, njegova zgodovina in sedanje stanje, zanimale nas bodo tudi možnosti za razvoj celovite turistične ponudbe in pa ledinska imena v pokrajini. Pogledali bomo tudi malo izven meja obeh občin in poskusili ugotoviti kakšno vlogo ima Postojna v celotni regiji.

Na koncu bomo svoje ugotovitve prestavili na javni predstavitvi, ki bo potekala 11. julija (kraj in ura predstavitve bosta sporočena naknadno).

Na predstavitev vas lepo povabimo že zdaj, saj bi radi slišali tudi mnenja vas občanov.