Poletje na Pivškem

Zavod za turizem Pivka je kot krovna organizacija za spodbujanje razvoja turizma in celostne turistične ponudbe na Pivškem v sodelovanju z lokalnimi turističnimi ponudniki pripravil pester nabor turističnih vsebin, ki bodo zaznamovale letošnje poletno dogajanje na Pivškem in pomembno doprinesle k zadovoljstvu sezonskih obiskovalcev.

V najnovejšem lokalnem turističnem produktu se zrcali raznolika okoliška ponudba, v sklopu katere lokalni ponudniki z izvedbo pohodniških izletov, kolesarskih tur, vodenih obiskov lokalnih kmetij in osrednjih turističnih točk v regiji obiskovalcem zagotavljamo kar najbolj pozitivno izkušnjo med njihovim bivanjem.

Skupna prizadevanja lokalnih ponudnikov bodo na vrhuncu sezone med 15. julijem in 18. avgustom prvič zaživela tudi v obliki tedenskega razporeda aktivnosti in vodenih ogledov, s katerim boste lahko obiskovalci ob obisku učinkoviteje načrtovali svoj program obiskov in odkrili več zanimivih točk na Pivškem.

Ljubitelji narave in aktivnega preživljanja prostega časa se bodo lahko podali na voden pohod do priljubljenih pohodniških točk – Primoža, Vremščice, Sv. Trojice in Snežnika – se sprehodili do Petelinjskega jezera, se podali na opazovanje medveda v naravo ali pa Pivško raziskovali s kolesom na vodenih kolesarskih turah.

Ljubitelji muzejev in kulture si bodo lahko v sklopu vodenih obiskov ogledali tudi osrednje turistične točke – Park vojaške zgodovine, Ekomuzej Pivških presihajočih jezer ali Hišo kulture v Pivki, organiziranih pa bo tudi več ogledov domačij in okoliških vasi.

Vodeni ogledi in aktivnosti iz ponudbe bodo nagovarjali zlasti tuje goste, ki v poletni sezoni predstavljajo glavnino obiskovalcev na Pivškem.

Zasnova in izvedba tovrstnih paketov sta plod zglednega sodelovanja z lokalnimi ponudniki z namenom krepitve lokalne turistične ponudbe in podaljševanja njihovega postanka na Pivškem.