Društvo Modro nebo – Pohod za gibalno ovirane osebe

Dobrodošli na pohodu z naslovom “IZZIV: Za gibalno ovirane osebe”, ki bo potekal v ponedeljek, 29.5.2023, ob 9.00 uri pred Centrom velikih zveri Dina Pivka, na naslovu Prečna ulica 1, Pivka.

Opis poteka pohoda: Zberemo se pred Centrom Dina, kjer se bomo najprej predstavili, nato pa se z avtomobili odpravimo do enega od Pivških presihajočih jezer, kjer se bomo sprehodili po okolici in spoznavali naravno ter kulturno dediščino tega področja.

Skupna dolžina poti bo približno 1,5 km. Večina poti bo ravninska, pretežno makadamska. Po ogledu sledi malica, za katero prispevajo udeleženci 5,00 EUR. S seboj prinesite zložljivi stol, saj prostor za malico ne vsebuje klopi in miz.

Predviden zaključek dogodka je ob 12.00 uri.

  • Vsak udeleženec s težavami pri gibanju naj ima vsaj enega spremljevalca.
  • Pot je primerna tudi za udeležence, ki uporabljajo invalidski voziček, skuter, otroke in starejše.

Priporočamo, da udeleženci s seboj prinesejo dovolj tekočine (vode), primerna oblačila in obutev za hojo po naravi ter urejenih poteh (npr. udobne čevlje).

Prijave zbiramo do petka, 27.5.2023, do 18.00 ure na naslednji e-poštni naslov: dolomitne.lutke@gmail.com ali pa nas pokličite na telefonsko številko 041-940-321 (Matej).

Dogodek organizira Društvo Modro nebo, društvo za popularizacijo samooskrbe in zelenega turizma, v sodelovanju s Centrom velikih zveri Dina ter Društvom Dolomitne lutke. Dogodek sofinancira Občina Pivka.