Tudi letos sta se mentorici Sabina Kernel in Polonca Šeško ter učenci turističnega krožka prijavili na 31. festival Turizmu pomaga lastna glava na temo Potujem, torej sem.

S turistično nalogo Cekinčkova naravoslovno­â€‘športna učna pot so se 14. marca 2017, predstavili na turistični tržnici TPLG v Kopru. Navdih pri izdelavi naloge jim je bilo Petelinjsko jezero, okrog katerega bi bila speljana naravoslovno športna učna pot. Ob poti bi bile postavljene vsebinske table, na katerih bi lahko obiskovalec prek krajših opisov s slikami spoznal značilnosti Petelinjskega jezera ter tipične rastlinske in živalske vrste.

Za popestritev poti bi na poti postavili nekaj preprostih telovadnih orodij, narejenih iz lesa iglavcev, s katerimi bi obiskovalca pritegnili tudi k aktivnejšemu doživljanju narave.

Namen naloge je bil tudi ta, da se učenci podrobneje seznanijo z naravnimi danostmi domače pokrajine in da se preizkusijo v turističnem promoviranju. Le to je bilo zelo uspešno, saj so naši učenci prejeli srebrno priznanje in so polni idej za nadaljnje delo s področja turizma domačega kraja.

Pri promociji in izdelavi turistične naloge so stopili v stik s predstavnico za turizem iz Občine Pivka, ga. Eriko Kovačič, ki jim je za predstavitev priskrbela maskoto metulja cekinčka, reklamni material in majice z logotipom.  Mentorji šolskega čebelarskega krožka pa so jih obdarili s pravim petelinjskim medom. 

Čestitke mentoricama in učencem ter uspešno delo še naprej želimo!

kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka   kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka   kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka
         
kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka   kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka   kpppj_učenci turističnega krožka OŠ Pivka