V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer med šolskimi počitnicami organiziramo različne delavnice, primerne tako za otroke kot tudi za odrasle. Tako je tudi letošnje poletje, ko se v ekomuzeju srečujemo vsak petek dopoldne.

Začeli smo v začetku julija s pastirskimi igrami, ko so z Zavoda Jerbas otrokom predstavili kako so se včasih kratkočasili in se zabavali pastirčki na krasu.

Nadaljevali smo z zgodovino, saj smo se vrnili za 2000 let nazaj v preteklost in spoznali kako so v naših krajih živeli Rimljani. Jan Cotič in Tina Škrokov sta se prelevila v Rimljana in Rimljanko in otrokom burila domišljijo.

Tudi ekološke vsebine smo vpletli v program delavnic, tako je Marjaliza Fajdiga iz Parka Škocjanske jame otrokom in odraslim pokazala kako lahko odrabljeno embalažo koristno uporabimo še naprej, izdelovali smo nakit.

Najbolj priljubljena delavnica v juliju pa je bila zagotovo tista, ko so prišle na obisk kače. Tomaž Jager in Erika Ostanek sta najprej povedala nekaj o kačah in njihovem življenju, potem pa so jih lahko udeleženci lahko pobližje spoznali, jih pobožali in prijeli v roke.

Z delavnicami nadaljujemo tudi v avgustu, ta petek bomo ustvarjali s lesom, izdelali bomo lesen nakit, prihodnji teden pa bomo iz krpic blaga, ki bi ga sicer zavrgli izdelovali punčke in škratke za igranje.

Tretji avgustovski petek se bomo z metuljčkom Radovednim Pisančkom čez Petelinjsko polje sprehodili do čistilne naprave Živa, kjer bomo delali poskuse z vodo.

Zadnja poletna delavnica pa bo namenjena spoznavanju različnih vrst stročnic, saj letos poteka mednarodno leto stročnic. Pripravili bomo okusni namaz iz čičerike – humus in v kotlu na ognju skuhali enolončnico.

Prisrčno vabljeni v našo družbo!

Spremljajte nas na naši Facebook strani