Na Pivških presihajočih jezerih boste našli dosti slikovitih točk, primernih za dober selfi!

Tudi ta konec tedna smo za vas pripravili pestro dogajanje. Izbirate lahko med kolesarjenjem po Pivških jezerih, tudi takšnim z degustacijo, ali pa se odpravite s kolesom na Mašun na pašto.

Če bi se raje udeležili manj naporne aktivnosti, se oglasite v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer, kjer vas bo vodnik popeljal po muzeju (odprt od četrtka do nedelje od 10. do 16. ure) in se spotoma sprehodite še do Petelinjskega jezera, ki v tem času pisano cveti in zelo diši.

Na Petelinjsko jezero bomo šli v nedeljo, ob 16. uri iz Ekomuzeja. Spoznavali bomo rastlinske vrste, ki se bohotijo na jezeru – čudovite preproge robatega luka in usnjatega silja, močvirski svišč, pravo lakoto…

Spoznajte Petelinjsko jezero kot pivški botanični vrt! Prijazno vabljeni!

Dogodki:

S kolesom po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera

sobota, 25. julij od 17.00 do 19.00 izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer

Kolesarska pot nas bo iz Slovenske vasi vodila do Petelinjskega jezera ter naprej mimo pašnikov in skozi gozd do Palškega jezera, ter nazaj na izhodišče v Slovensko vas. Po poti bo veliko lepih razgledov.

Trasa je nezahtevna, dolga cca 12 km in 200 višinskih mestrov. Za turo je primerno gorsko kolo z dobrimi gumami. Obvezna je uporaba čelade, s seboj imejte tudi dovolj vode.

The bike path will lead you from Slovenska vas to Petelinjsko jezero Lake and further past pastures and through the forest to Palško jezero Lake, and back to Slovenska vas. There will be many beautiful views along the way.

The route is undemanding, about 12 km long and with 200 altitude meters. A mountain bike with good tires is suitable for the tour. It is mandatory to use a helmet, and bring enough water with you.

Prijave in info: +386 31 363 745

Kulinarični kolesarski izlet po Pivških jezerih

nedelja, 26. 7. 2020 od 9.00 do 12.00 izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer

Podajte se na slikovito kolesarjenje med Pivškimi jezeri, med katerimi vam bo izkušen vodnik predstavil naravne in druge znamenitosti Pivškega. Med postankom ob poti boste lahko okusili okusne domače dobrote.

Cena 25 eur na osebo ( vključeno vodenje in degustacija)
35 eur na osebo ( vključeno vodenje, degustacija in najem
kakovostnega gorskega kolesa)

Zborno mesto: EKOMUZEJ Pivških jezer, Slovenska vas 10, Pivka

Trajanje: okvirno 3h
Informacije in rezervacije: 040818253 ( Tibor)
Možen najem kolesa. Obvezni sta športna obleka in obutev

Na Mašun na pašto*
*testenine

KDAJ: v nedeljo, 26.7.2020

ZBIRNO MESTO:
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, https://g.page/pivskajezera?share, Slovenska vas 10, Pivka, ob 8:00 (odhod ob 8:30).

OPIS POTI:
Zapeljemo se po Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, mimo kraških jezer, pod Sv. Trojico, z zmernim vzponom v hlad Javorniških in Snežniških gozdov vse do Mašuna, kjer nam bodo zaplesale brbončice ob najboljši pašti s tartufi. Nekaj krajših vzponov nas čaka še ob povratku, vendar ves čas vozimo po utrjeni gozdni cesti, kjer nam kilometri gozdov nudijo stik z neokrnjeno naravo in sprostitev v poletni vročini. Pot je krožna.

TEHNIČNI PODATKI:
Dolžina: 55 km
Skupni vzpon: ca 1.100 vm
Trajanje: celodnevna tura
Podlaga: makadam, kolovoz, asfalt
Zahtevnost: kondicijsko srednje zahtevna tura, tehnično nezahtevna

OPREMA:
Tehnično brezhibno treking ali gorsko kolo s profiliranimi gumami in sprednjim vzmetenjem, kolesarska čelada (obvezna), rokavice, rezervna zračnica, primerna oblačila, zadostna količina hrane in pijače (topla malica je v ceni ture).

CENA:
Cena za vodenje s turnokolesarskim in lokalnim vodnikom, topla malica, pet digitalnih fotografij iz poti in organizacijo izleta je 39 eur/osebo. Izlet se izvede, če je prijavljenih vsaj pet kolesarjev.

*V kolikor ne želite za malico testenin s tartufi ali imate druge omejitve glede hrane nas prosimo na to opozorite že ob prijavi, da se lahko dogovorimo za drugo, za vas bolj primerno, malico.

PRIJAVE IN INFORMACIJE:
Prijave so obvezne na tel. št. 041 208 387 (Tomaž). Prijava je potrjena s plačilom. Za več informacij nas lahko kontaktirate tudi po e-pošti: info@bikeslovenia.si.

S prijavo udeleženec potrdi, da se zaveda zahtevnosti ture ter izpolnjuje zdravstvene, fizične in tehnične pogoje za varno sodelovanje. Udeleženec vozi na lastno odgovornost in je dolžan upoštevati navodila in odločitve vodje ture. V primeru slabega vremena bo tura odpovedana, vsi prijavljeni bodo obveščeni.

 

Sprehod iz Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer  do Petelinjskega jezera

nedelja, 26. julij 2020 ob 16.oo iz Ekomuzeja

Le streljaj od Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer ljubitelje narave z lepimi razgledi navdušuje Petelinjsko jezero.
V poletnem času, ko jezero presahne, vas med sprehodom razvajajo prizori pisanih cvetočih polj, metuljev in ptic. Izkoristite priložnost in se na jezero podajte z vodnikom.

2022-02-17T12:10:18+01:0022 julija, 2020|Novice|