Tamara Urbančič je tokrat s seboj prinesla zvrhane vreče semen, ki smo jih spoznali na zanimive načine. Od pšenice, koruze, ajde, prosa, ovsa, sirke pa do bučnih, sončničnih in gorčičnih semen. Nekatera smo občutili z bosimi nogami, ko smo v različna semena stopali, nekatera pa na krožniku, saj smo si iz različnih semen skuhali malico. Poskusili smo ovsene kosmiče s ‘cvjbami’ in medom, do zanje žlice pomazali proseno kašo ter za sladico zmazali koruzni piškotek ter ajdovo pecivo z jabolki. Spoznali smo različne sorte fižolov, ter oružili koruzne storže. Naredili smo tudi moko, saj je Tamara s seboj prinesla mlin za žita, ki ima pravi mlinski kamen. Z njim smo zmleli pšenico in jo presjali s sitom. Tako smo dobili polnozrnato moko, belo moko in otrobe. Čudovit zaključek jesenskih delavnic. Čakamo že na nove, z novimi dogodivščinami v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer.