Predstavitev javnih pozivov za izvajanje prilagojene košnje – projekt PIVKA.KRAS.PRESIHA.

Občina Pivka je marca 2022 objavila javne pozive za izvajanje prilagojene košnje na zasebnih zemljiščih in zemljiščih v lasti Občine Pivka na območju Krajinskega parka Pivška presihajoča jezera.

Zainteresirane lastnike in upravljavce kmetijskih zemljišč na območju krajinskega parka vabimo, da se nam 5. in 6. aprila pridružite na info dnevih, na katerih bomo podrobneje predstavili projektne in KOPOP ukrepe ter bili na voljo za vprašanja.

  • Torek, 5. april 2022 – od 13:00 do 15:00, Pivka – Krpanov dom
  • Sreda, 6. april 2022 – od 13:00 do 16:00, Pivka – Krpanov dom

Zaradi lažje organizacije vas prosimo, da se zainteresirani lastniki ali upravljavci zemljišč na info dan prijavite do ponedeljka, 4. aprila 2022, na el. naslov eva.korbar@pivka.si ali na tel. št. 031 484 975.

Na obeh dogodkih bomo na voljo za dodatna vprašanja predstavniki Občine Pivka in kmetijske svetovalne službe KGZ Nova Gorica.

Dvoletni projekt PIVKA.KRAS.PRESIHA izvaja Občina Pivka skupaj z Zavodom RS za varstvo narave, Kmetijsko gozdarskim zavodom Nova Gorica in Fakulteto za matematiko, naravoslovje in informacijske tehnologije – FAMNIT Univerze na Primorskem.

Naložbo sofinancirata Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj in Republika Slovenija.

terenski ogled-marec