V Sloveniji smo z evropskimi sredstvi podprli več 10.000 projektov, zaradi katerih v Sloveniji živimo bolje na številnih področjih.

Z vsakim ustvarjenim delovnim mestom, z vsako vključitvijo posameznika v programe znanja, z vsakim zgrajenim kilometrom ceste, kolesarske poti ali železnice, kvadratnim metrom raziskovalne in izobraževalne infrastrukture, možnostjo boljše zdravstvene oskrbe, z vsako spodbudo podjetjem ali kmetovalcem pa se ustvarjajo tudi priložnosti za nadaljnji uspešen razvoj države.

Med letošnjimi finalisti natečaja EU projekt, MOJ projekt je tudi naravovarstveni projekt Občine Pivka, PIVKA.KRAS.PRESIHA.

S trimiljonskim projektom, ki smo ga zaključili konec preteklega leta, smo v tesnem sodelovanju z lokalnimi prebivalci izvajali naravovarstvene ukrepe, namenjene ohranjanju vrst in življenjskih prostorov Nature 2000, spodbujali ekstenzivno kmetijsko rabo, čistili jame, obnavljali kale, izboljšali turistično infrastrukturo in vsebinsko nadgradili interpretacijo v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer.

Med finaliste natečaja EU projekt, moj projekt se je uvrstilo 20 projektov z različnih področij. Letošnjega zmagovalca bodo razglasili na dan Evrope, 9. maja 2024. Glasovanje poteka do 8. maja, vabljeni, da nas podprete z oddajo svojega glasu na povezavi.