Spoštovani ljubitelji fotografije in lepot naše naravne in kulturne dediščine!

Krajinski park Pivška presihajoča jezera in Fotoklub Sušec že drugič razpisujemo fotografski natečaj na temo Pivških presihajočih jezer.

Natečaj je bienalen, da boste lahko zajeli Pivška presihajoča jezera v vseh letnih časih.

Jezera so običajno polna tako spomladi kot jeseni, Petelinjsko jezero zna z vodo presenetiti tudi v začetku poletja, pozimi pa se večkrat zgodi, da  jezera na površju zmrznejo, voda odteče, led pa ustvarja zanimive strukture, ko se ob upadanju vode poleže po neravnem dnu, grmovju, skalah …

To in še marsikaj boste lahko ujeli z objektivom, če boste obiskali  Krajinski park Pivška presihajoča jezera, kar nekaj Pivških presihajočih jezer pa leži tudi izven meja Krajinskega parka, ta se nahajajo v občini Ilirska Bistrica.

Z letošnjim letom razpisujemo tudi dodatno temo “kraški ovčar”.

Naša avtohtona pasma psov izvira ravno iz porečja reke Pivke, reke, ki je izklesala našo lepotico, Postojnsko jamo. Vsi ljubitelji teh naših lepih, pogumnih, zvestih psov smo veseli, da je kraški ovčar vedno bolj priljubljen in ga lahko vidimo in fotografiramo že po vsej Sloveniji, pa tudi po Evropi in svetu. Želimo si, da bi ga ovekovečili v njegovi lepoti, pogumu, kot tudi milini, ki jo izžareva.

Za  natečaj na prvo temo so dovoljene  tako fotografije jezer v Krajinskem parku Pivška presihajoča jezera, kot tudi tistih Pivških presihajočih jezer izven njega, kraškega ovčarja pa  lahko fotografirate brez geografske omejitve.

Obiščite Ekomuzej Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi, najdite skrita Pivška presihajoča jezera in ozrite se naokrog, kje živi kraški ovčar.

Veselimo se Vaših fotografij.
Krajinski park Pivška presihajoča jezera
Občina Pivka
Fotoklub Sušec