V petek, 21. julija je na sporedu delavnica z naslovom ČUTI DREVO ALI ČUTIM JAZ?

Danes je še kako pomembno, da razvijamo spoštljiv odnos do okolja in obudimo povezanost z naravo. Pomembno je tudi, da razvijamo odnose sodelovanja ne le do ljudi in drugih kultur temveč tudi do narave, rastlin in živali.  Dediščina predstavlja zakladnico znanj, je modrost narave in znanja, ki so jih razvili naši predniki ob nenehnem opazovanju in prilagajanju okolju.

 

Poglobljeno doživljanje subtilnih razsežnosti narave, ustvarjalen pristop do dediščine razvija občutljiv odnos do okolja. S tem dosegamo večjo ustvarjalnost otrok in njihovo povezanost z dediščino podeželja. Otroci odkrivajo znanja in lepote v domačem kraju in se učijo poglobljenega stika z okoljem.

 

Delavnico na kateri bomo spoznavali kulturno dediščino s celostnim odnosom do okolja in ustvarjalnost prednikov, pogledali kaj nam sporočajo mitološka in pravljična bitja naših krajev, se naučili gledati z zaprtimi očmi in spoznali, kako občutimo drevesa, se povežemo z naravo in postanemo njeni sodelavci, bo vodila Karin Lavin.

Delavnica je primerna za šolske otroke, pridružijo se nam lahko tudi odrasli. Več informacij in prijave na telefonsko številko 031 484 975 ali e-naslov pivskajezera@pivka.si.  Cena delavnice, ki traja od 9. do 13. ure je 5 €.

Bodite ustvarjalni in vedoželjni v tem poletju, prijazno vabljeni v Ekomuzej Pivških presihajočih jezer.