Warning: getimagesize(knjiznica/voščilo_kpppj_2018.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/x770host/public_html/pivskajezera.si/includes/rutine.php on line 229

Warning: Division by zero in /home2/x770host/public_html/pivskajezera.si/includes/rutine.php on line 239
Jesenski pohod med Pivškimi presihajočimi jezeri

 


 

 

TURISTIČNO DRUŠTVO PIVKA Vas vabi na JESENSKO KOLESARJENJE PO KRPANOVIH POTEH.


V nedeljo, 28.septembra, se bomo podali na "Jesensko kolesarjenje po Krpanovih poteh. 
Start bo izpred gostilne Sušelj ob 9.00. Najprej nas pot vodi skozi Petelinje in Slovensko vas, potem pa po urejeni makadamski cesti mimo Nove hiše, Stare hiše, do vrh Korena, kjer bo kratka pavzica za okrepčilo. Nato se bomo odpeljali mimo Jurjeve doline in Veksla na Mašun. Sledi spust proti Baču, čez Stene na Juršče, po asfaltirani cesti v Palčje, ter mimo Palškega jezera v Klenik in čez Sela v Pivko. V gostilni Sušelj nas ob povratku čaka kosilo. 
Skupaj nanese dobrih 50 km ter 700 višinskih metrov. Tempo je turistični, za okrepčilo bo poskrbljeno. Štartnina 5€ 
Prijave zaželjene na 031 363-745 (Peter)

Lepo vabljeni
TURISTIČNO DRUŠTVO PIVKA Vas vabi na aktivno preživljanje dneva upora proti okupatorju. Podali se bomo S KOLESOM PO KRPANOVIH POTEHKolesarili bomo v nedeljo, 27. aprila 2014, 
start ob 9.00 izpred Gostilne Sušelj v Pivki.

Trasa je zelo slikovita in ne preveč naporna, izogibali se bomo glavnim cestam, obkrožili pa bomo večji del občine Pivka. 

Najprej se bomo zapeljali mimo dveh največjih izmed sedemnajstih Pivških presihajočih jezer – mimo Petelinjskega in mimo Palškega jezera. Potem se bo pot dvignila proti Jurščam, kjer si bomo v prijetnem ambientu lovske koče malo odpočili, potem pa se spustili proti Zagorju in zavili še do gradu Kalc. Sledil bo vzpon na Šilentabor, od tam pa spet čez drn in strn spust v Narin. Od tam bomo krenili naprej v Košansko dolino, mimo posestva Ravne, kjer nas bodo pospremili mladi Lipicanci. 

V Dolnji Košani se bomo okrepčali v pizzeriji »pri Mileni«. Nato pa krenili skozi Gornjo Košano, mimo železniške postaje, ob Osojnici, mimo Kala, nazaj v Pivko. 
Na cilju, pri gostilni Sušelj, bomo predvidoma okrog 15. ure, kjer nas bo čakalo kosilo.

Trasa je srednje zahtevna, meri približno 50 km in 800 metrov višinskih vzponov, zato kolesarjenje svetujemo rekreativnim kolesarjem z gorskimi kolesi (makadamske in gozdne poti). Kolesarjenje je na lastno odgovornost.

Startnina 5€.

Lepo vabljeni!

 

Jesenski pohod med Pivškimi presihajočimi jezeri, november 2013

 

Pivška jezera so se po zadnjem deževju lepo napolnila, zato bomo v soboto, 23. novembra spet organizirali Jesenski pohod med Pivškimi presihajočimi jezeri.


Pohod bomo tokrat začeli v Slovenski vasi pri Pivki, izpred Ekomuzeja Pivških presihajočih jezer in ga tam tudi zaključili. Na pot bomo odrinili ob 9.00.


Najprej se bomo sprehodili do Petelinjskega jezera, pot potem nadaljevali do Palškega jezera in se okrepčali pri ruševinah cerkvice Svete Marjete.


Nazaj se bomo vračali čez Klenik in si ogledali tudi Klenski dol, ter mimo trnske cerkve in skozi Trnje do cilja v Slovenski vasi.
Tam bo spet na voljo okusno okrepčilo.


Vsi obiskovalci si boste lahko brezplačno ogledali Ekomuzej Pivških presihajočih jezer, kupili boste lahko tudi lokalno pridelane izdelke (različni siri, jogurti, med, žgane pijače...)


Pot je dolga približno 15 km in jo bomo z lahkotno hojo in vmesnimi postanki prehodili v približno 5 urah.


Pohod bomo speljali v vsakem vremenu. Vsem pohodnikom zato svetujemo, da se primerno obujejo in oblečejo (vodoodbojne in dovolj tople čevlje in oblačila).


Lepo vabljeni!

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer
Slovenska vas 10
6257 Pivka

M: +386 (0) 31 775 002
pivskajezera@pivka.si

 

 

Novice
Srečno novo leto!

29.12.2017

Srečno novo leto!

In veliko obiskov v naravi več...

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer

Slovenska vas 10

6257 Pivka

 

M: +386 (0) 31 775 002

pivskajezera@pivka.si

Rezervacije

Skupinski obisk

O Ekomuzeju

  Obišči nas

 

  Sledi nam