Srečno novo leto!
29.12.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Očistimo Pivko
03.04.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pestro poletje v ekomuzeju
02.08.2016


V Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer med šolskimi počitnicami organiziramo različne delavnice, primerne tako za otroke kot tudi za odrasle. Tako je tudi letošnje poletje, ko se v ekomuzeju srečujemo vsak petek dopoldne.


Začeli smo v začetku julija s pastirskimi igrami, ko so z Zavoda Jerbas otrokom predstavili kako so se včasih kratkočasili in se zabavali pastirčki na krasu.


Nadaljevali smo z zgodovino, saj smo se vrnili za 2000 let nazaj v preteklost in spoznali kako so v naših krajih živeli Rimljani. Jan Cotič in Tina Škrokov sta se prelevila v Rimljana in Rimljanko in otrokom burila domišljijo.


Tudi ekološke vsebine smo vpletli v program delavnic, tako je Marjaliza Fajdiga iz Parka Škocjanske jame otrokom in odraslim pokazala kako lahko odrabljeno embalažo koristno uporabimo še naprej, izdelovali smo nakit.


Najbolj priljubljena delavnica v juliju pa je bila zagotovo tista, ko so prišle na obisk kače. Tomaž Jager in Erika Ostanek sta najprej povedala nekaj o kačah in njihovem življenju, potem pa so jih lahko udeleženci lahko pobližje spoznali, jih pobožali in prijeli v roke.


Z delavnicami nadaljujemo tudi v avgustu, ta petek bomo ustvarjali s lesom, izdelali bomo lesen nakit, prihodnji teden pa bomo iz krpic blaga, ki bi ga sicer zavrgli izdelovali punčke in škratke za igranje.


Tretji avgustovski petek se bomo z metuljčkom Radovednim Pisančkom čez Petelinjsko polje sprehodili do čistilne naprave Živa, kjer bomo delali poskuse z vodo.


Zadnja poletna delavnica pa bo namenjena spoznavanju različnih vrst stročnic, saj letos poteka mednarodno leto stročnic. Pripravili bomo okusni namaz iz čičerike – humus in v kotlu na ognju skuhali enolončnico.


Prisrčno vabljeni v našo družbo!


Spremljajte nas na naši Facebook strani

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naravoslovni pohod
12.08.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alarm za naravo!
15.05.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


   1   2 
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer
Slovenska vas 10
6257 Pivka

M: +386 (0) 31 775 002
pivskajezera@pivka.si

 

 

Novice
ZIMSKI POČITNIŠKI DAN – povezujemo porečje Ljubljanice

02.02.2018

ZIMSKI POČITNIŠKI DAN – povezujemo porečje Ljubljanice

V letošnjem letu smo se kulturno-izobraževalne ustanove iz porečja Ljubljanice odločile, da bi združile moči ter z vzajemnim sodelovanjem povezale naše obstoječe ponudbe in ustvarile nove. Moči smo združili: razstava Moja Ljubljanica na Vrhniki, Park vojaške zgodovine Pivka, Notranjski muzej Postojna ter Krajinski park Pivška presihajoča jezera več...

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer

Slovenska vas 10

6257 Pivka

 

M: +386 (0) 31 775 002

pivskajezera@pivka.si

Rezervacije

Skupinski obisk

O Ekomuzeju

  Obišči nas

 

  Sledi nam