Srečno novo leto!
29.12.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Očistimo Pivko
03.04.2017

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Naravoslovni pohod
12.08.2015

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Alarm za naravo!
15.05.2015

 

 

 

 

Pristop KPPPJ v Skupnost naravnih parkov
11.05.2015

Skupnost zavarovanih območij narave Slovenije je bila ustanovljena leta 2011 z namenom povezovanja in sodelovanja parkov. Povezuje jih skupni interes ohranjanja narave in zagotavljanja ravnovesja med učinkovitim varstvom narave in kulturnega izročila ter druge rabe v slovenskih zavarovanih območjih.


Medsebojna pomoč in sodelovanje med zavarovanimi območji prispevata k prepoznavnosti in učinkovitosti upravljanja vseh zavarovanih območij skupaj in vsakega posamezno, večji prepoznavnosti zavarovanih območij v Sloveniji in tujini, poenotenju metod dela in s tem k racionalizaciji upravljanja zavarovanih območij.


Krajinski park Pivška presihajoča jezera (KPPPJ) je bil ustanovljen pred enim letom (15.5.2014), zato bo za njegovo dobro upravljanje, podpora drugih, starejših in bolj izkušenih parkov neprecenljiva.


Krajinski park Pivška presihajoča jezera kot najmlajše zavarovano območje narave v Sloveniji, ponosno stopa v imenitno družbo v kateri so že: Javni zavod Triglavski narodni park, Javni zavod Kozjanski park, Javni zavod Park Škocjanske jame, Javni zavod Notranjski regijski park, Krajinski park Sečoveljske soline, Krajinski park Logarska dolina, Javni zavod Krajinski park Goričko, Javni zavod Krajinski park Kolpa, Naravni rezervat Škocjanski zatok, Javni zavod Krajinski park Ljubljansko barje in Javni zavod Krajinski park Strunjan.


Dogovor o pristopu novega člana Skupnosti zavarovanih območij narave Slovenije je s strani KPPPJ podpisal v.d. direktorja Javnega zavoda za upravljanje dediščine in turizem Pivka, Organizacijska enota Krajinski park Pivška presihajoča jezera, mag. Janko Boštjančič ter ostalih enajst direktorjev zavarovanih območij v Sloveniji.


Dogodek je bil tudi družabno obarvan, gostitelji so podpisnike sporazuma in ostale prisotne popeljali tudi na bližnje Petelinjsko jezero ter jih pogostili z malico kot so jo včasih jedli kosci na jezeru.


Naravni parki, ki so združeni v skupnost, bodo v nedeljo, 24. maja 2015, ko obeležujemo Evropski dan parkov, za svoje obiskovalce na stežaj odprli svoja vrata. V vseh parkih se bo zvrstilo veliko dogodkov, večina brezplačnih.  

 

 

 

 

 


   1   2 
Ekomuzej Pivških presihajočih jezer
Slovenska vas 10
6257 Pivka

M: +386 (0) 31 775 002
pivskajezera@pivka.si

 

 

Novice
ZIMSKI POČITNIŠKI DAN – povezujemo porečje Ljubljanice

02.02.2018

ZIMSKI POČITNIŠKI DAN – povezujemo porečje Ljubljanice

V letošnjem letu smo se kulturno-izobraževalne ustanove iz porečja Ljubljanice odločile, da bi združile moči ter z vzajemnim sodelovanjem povezale naše obstoječe ponudbe in ustvarile nove. Moči smo združili: razstava Moja Ljubljanica na Vrhniki, Park vojaške zgodovine Pivka, Notranjski muzej Postojna ter Krajinski park Pivška presihajoča jezera več...

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer

Slovenska vas 10

6257 Pivka

 

M: +386 (0) 31 775 002

pivskajezera@pivka.si

Rezervacije

Skupinski obisk

O Ekomuzeju

  Obišči nas

 

  Sledi nam