Warning: getimagesize(knjiznica/voščilo_kpppj_2018.jpg): failed to open stream: No such file or directory in /home2/x770host/public_html/pivskajezera.si/includes/rutine.php on line 229

Warning: Division by zero in /home2/x770host/public_html/pivskajezera.si/includes/rutine.php on line 239
Modrinovi večeri

Modrinovi večeri       Modrinov večer


Modrinovi večeri potekajo mesečno v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer v Slovenski vasi pri Pivki. Gostujoči predavatelji nas popeljejo v svet naravne in kulturne dediščine ter v svet Zgornje Pivke, njenega živega sveta ter utripa življenja krajine. 


Predavanje organizira kolektiv Ekomuzej Pivških presihajočih jezer. Za več informacij, idej in predlogov nam pišite na naslov: pivskajezera@pivka.si.

   

 

 

 

 

 

 

 

 

Kraški vodni viri - ranljivost in varovanje
20.03.2017

Na svetovni dan voda, 22. marca, bomo o pomenu voda v Ekomuzeju Pivških presihajočih jezer prisluhnili predavanju hidrogeografa dr. Gregorja Kovačiča, z naslovom »Kraški vodni viri - ranljivost in varovanje«.


Kraški vodni viri, so izjemno občutljivi za različne oblike onesnaženja, hkrati pa zelo pomembni za oskrbo prebivalstva s pitno vodo v Sloveniji. Dr. Gregor Kovačič, predstojnik Oddelka za geografijo Fakultete za humanistične študije Univerze na Primorskem in domačin bo pojasnil, kaj kraške vodne vire dela tako ranljive in na kaj je potrebno biti pozoren pri upravljanju z njimi za zagotavljanje trajnostne oskrbe s kakovostno pitno vodo danes in v prihodnje.


Prav oporečna pitna voda je bila eden najpomembnejših dejavnikov za zavarovanje našega območja v Krajinski park Pivških presihajočih jezer, zato vabljeni na predavanje 22. 3. 2017 ob 19. uri v Ekomuzej v Slovenski vasi.  

 

svetovni dan voda 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer
Slovenska vas 10
6257 Pivka

M: +386 (0) 31 775 002
pivskajezera@pivka.si

 

 

Novice
Srečno novo leto!

29.12.2017

Srečno novo leto!

In veliko obiskov v naravi več...

Ekomuzej Pivških presihajočih jezer

Slovenska vas 10

6257 Pivka

 

M: +386 (0) 31 775 002

pivskajezera@pivka.si

Rezervacije

Skupinski obisk

O Ekomuzeju

  Obišči nas

 

  Sledi nam